Een

visum voor VAE krijgen

Als u van plan bent om de VAE te bezoeken, moet u mogelijk een visum aanvragen, zelfs als u alleen op doorreis bent door Abu Dhabi. Verken ons thuisland tot 96 uur lang met een doorreisvisum of verblijf tot 90 dagen met een toeristenvisum

Heb ik een visum nodig om de VAE te bezoeken?

Als u uit een van de onderstaande landen of regio's komt, hoeft u geen visum aan te vragen voordat u naar de VAE reist. Wanneer u landt in Abu Dhabi, gaat u gewoon naar immigratie om een visum te ontvangen wanneer u aankomt.

  • Andorra
  • Argentinië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • Bahama's
  • Bahrein
  • Barbados
  • België
  • Brazilië
  • Brunei
  • Bulgarije
  • Canada
  • Chili
  • Costa Rica
  • Kroatië
  • Cyprus
  • Tsjechische Republiek
  • Denemarken
  • Estland
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Griekenland
  • Honduras
  • Hongkong (SAR van China)
  • Hongarije
  • IJsland
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Kazachstan
  • Koeweit
  • Letland
  • Liechtenstein
  • Litouwen
  • Luxemburg
  • Maleisië
  • Malediven
  • Malta
  • Mexico
  • Monaco
  • Montenegro
  • Nauru
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Oman
  • Volksrepubliek China
  • Polen
  • Mauritius
  • El Salvador
  • Portugal
  • Roemenië
  • Rusland
  • Saint Vincent en de Grenadines
  • San Marino
  • Saoedi-Arabië
  • Servië
  • Seychellen
  • Singapore
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Salomons 
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Vaticaanstad
  • Oekraïne
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten van Amerika
  • Uruguay

Welk type visum heb ik nodig?

Het visum dat u nodig hebt, is afhankelijk van de lengte van uw reis. Alle kosten worden weergegeven in UAE Dirhams (AED) en kunnen niet worden gerestitueerd. Het duurt ongeveer 24 uur om een VAE-visum te verwerken, afhankelijk van goedkeuring door immigratie.

Doorreisvisum
Eenmalige toegang

Voor passagiers die door Abu Dhabi International Airport reizen voor een periode van acht uur tot vier kalenderdagen en verder reizen naar een derde bestemming.

Geldigheid van toegang: 14 dagen

Duur: 4 dagen

Aantal keer toegang: Eenmalige toegang

Visumkosten: 50 AED

48-uurs doorreisvisum
Eenmalige toegang

Voor passagiers die door Abu Dhabi International Airport reizen voor een periode van acht tot 48 uur en verder
reizen naar een derde bestemming.

Geldigheid van toegang: 14 dagen

Looptijd: 48 uur

Aantal keer toegang: Eenmalige toegang

Visumkosten: Gratis

Toeristenvisum
Eenmalige toegang

Vraag een toeristenvisum aan voordat u op reis gaat. Uw paspoort moet minimaal zes maanden geldig zijn. Dit visum kan tweemaal met 30 dagen worden verlengd voor 960 AED per verlenging. Gasten jonger dan 18 jaar die alleen reizen, kunnen dit type visum alleen aanvragen als ze met hun ouders reizen die hetzelfde type visum hebben.

Geldigheid van toegang: 60 dagen

Duur: 30 dagen

Aantal keer toegang: Eenmalige toegang

Visumkosten: 350 AED
 

Toeristenvisum

Meerdere keren toegang

Het visum voor een kort verblijf met meerdere keren toegang kan tweemaal met 30 dagen worden verlengd voor 960 AED per verlenging. Gasten jonger dan 18 jaar die alleen reizen, kunnen dit type visum alleen aanvragen als ze met hun ouders reizen die hetzelfde type visum hebben.

Geldigheid van toegang: 60 dagen

Duur: 30 dagen (met ingang van de datum van de eerste toegang)

Aantal keren toegang: Meervoudige invoer (binnen 30 dagen vanaf de datum van eerste toegang)

Visumkosten: 650 AED
 

Servicevisum
Eenmalige toegang

Geldt voor de volgende categorieën en bijbehorende families: Vertegenwoordigers van bedrijfsleiders, verkoopmanagers, accountants, bedrijfs- of handelsdelegaties die in de VAE moeten zijn voor zakelijke activiteiten, specialisten die door bedrijven in de VAE ingehuurd zijn om een dringende taak uit te voeren.

Geldigheid van toegang: 14 dagen

Duur: 14 dagen

Aantal keer toegang: Eenmalige toegang 

Visumkosten: AED 400
 

Langetermijn toeristenvisum met eenmalige toegang

Het toeristenvisum voor een lang verblijf geldt voor toeristen die meer dan 30 dagen in de VAE willen doorbrengen. Dit visum kan tweemaal met 30 dagen worden verlengd voor AED 960 per verlenging. Gasten jonger dan 18 jaar die alleen reizen, kunnen dit type visum alleen aanvragen als ze met hun ouders reizen die hetzelfde type visum hebben.

Geldigheid van toegang: 60 dagen

Duur: 90 dagen

Aantal keer toegang: Eenmalige toegang 

Visumkosten: 1000 AED

 

 

Bezoekersvisum lang verblijf

Meerdere keren toegang

Het bezoekersvisum voor een lang verblijf met meerdere keren toegang is 90 dagen geldig. U kunt dit aanvragen als u van plan bent langer te blijven en meerdere keren naar de VAE te reizen. Dit visum kan tweemaal met 30 dagen worden verlengd voor AED 960 per verlenging. Gasten jonger dan 18 jaar die alleen reizen, kunnen dit type visum alleen aanvragen als ze met hun ouders reizen die hetzelfde type visum hebben.

Geldigheid van toegang: 60 dagen

Duur: 90 dagen (met ingang van de datum van de eerste toegang)

Aantal keren toegang: Meervoudige invoer (binnen 90 dagen vanaf de datum van eerste toegang)

Visumkosten: 2500 AED

Een VAE-visum aanvragen

Als u een VAE-visum wilt aanvragen, moet u een aanvraagformulier invullen. Dien een afzonderlijk aanvraagformulier in voor elke persoon die reist. Let op: verlengde paspoorten worden door de immigratiedienst van de VAE niet geaccepteerd voor visumaanvragen.

Hier is alles wat u moet weten over het aanvragen van een toeristenvisum (kort, lang, één of meerdere keren toegang).

Verplichte vereisten

  • Volledig ingevuld aanvraagformulier
  • 6 x 6 cm foto in kleur (minimaal 600 x 600 pixels) met een witte achtergrond (minimaal 80% van uw gezicht moet zichtbaar zijn)
  • Kleurenkopie van uw paspoort met uw volledige naam, nationaliteit, geboortedatum en -plaats, paspoortnummer, datum van afgifte en vervaldatum, naam van vader/wettelijke voogd en de naam van uw moeder
  • Geldig paspoort met een geldigheid van ten minste zes maanden op het moment van reizen
  • Een bevestigd vliegticket naar Abu Dhabi Airport en verder naar een andere bestemming vanuit Abu Dhabi

 

Kinderen

Naast de hierboven genoemde verplichte vereisten, moet u ook een geboorteakte voor uw kind indienen, in het Engels of Arabisch. Vertaalde documenten moeten op het voorblad van een apostille worden voorzien.

 

Afhankelijke personen

Afhankelijke personen worden gedefinieerd als een echtgenoot, kinderen jonger dan 18 jaar en ouders ouder dan 60 jaar. U moet bewijsstukken overleggen die de status van de relatie aantonen, bijvoorbeeld een huwelijksakte of geboorteakte.

 

Minderjarigen (jonger dan 18 jaar) 

Voor minderjarigen, inclusief getrouwde vrouwen jonger dan 18 jaar: 

  • Een identiteitsbewijs met foto van de ouders of echtgenoot is vereist
  • Kopie van het paspoort of de verblijfsvisum van de gastheer (de persoon bij wie u in de VAE overnacht)
  • Etihad Airways behoudt zich de rechten op sponsoring voor
  • Etihad Airways sponsort geen alleenreizende minderjarigen en studenten
  • Vrouwen jonger dan 18 jaar of studenten moeten met hun ouders reizen
  • Alleen paspoorten die machinaal kunnen worden gelezen, worden geaccepteerd (handgeschreven paspoorten worden niet geaccepteerd)

 

Uw visumaanvraag indienen

Documenten mogen alleen worden ingediend in JPEG-indeling en mogen niet groter zijn dan 1 MB.

Aanvullende documenten

Afhankelijk van uw nationaliteit kan er om aanvullende documenten worden gevraagd ter ondersteuning van hun visumaanvraag. Als deze documenten niet kunnen worden aangeleverd, kan de visumaanvraag worden afgewezen. De visumkosten worden in geen enkel geval terugbetaald.

Indiaas burger? Vraag uw visum bij aankomst aan

Als u een Indiaas staatsburger bent, komt u nu in aanmerking om een visum aan te vragen wanneer u aankomt in de VAE, inclusief Abu Dhabi. Om in aanmerking te komen, moet u een Amerikaans bezoekersvisum of groene kaart hebben en moet uw paspoort ten minste zes maanden geldig zijn.

Uw visum is geldig voor een verblijf van maximaal 14 dagen en kost 100 AED. U kunt de duur van uw verblijf eenmalig met 14 dagen verlengen door een verlengingstoeslag van 250 AED te betalen.

Dus of u Abu Dhabi als uw volgende vakantiebestemming of gewoon als tussenstop kiest, dit is het perfecte moment om uw volgende vlucht te boeken!

Veelgestelde vragen

Hebt u vragen over visa?

We helpen u graag.

+971 (0) 56 677 0326

visaonarrival@etihad.ae

Onze kantoren zijn dagelijks geopend van 8:00 tot 17:30 uur lokale tijd in de VAE.

Algemene voorwaarden